Венцислав Мутафчийски: На този етап няма положителни проби за коронавирус у нас

Слави внесе в съда документи за регистрация на „Има такъв народ“

49 души в Добричко са под наблюдение заради коронавируса, няма хоспитализирани

Първи два случая на коронавирус в Мексико

Григор: Загубите от Стан ме мотивираха

Тотото смени управата си

Британец, намиращ се на кораба „Даймънд принсес“, е починал от коронавирус

Борисов обсъди с Ердоган ситуацията с мигрантите

Кукери ще гонят злите сили в бургаски квартал

Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март

Областният управител на Сливен изиска информация от работодатели и кметове във връзка с новия коронавирус

Гърция затвори пропускателен пункт на границата с Турция Взема максимално строги мерки за опазване на сухопътните и морските си граници

ЕК: Очакваме Турция да спази обещанията си относно бежанците

Трима руски граждани са задочно обвинени за опит за убийство чрез отравяне на Емилиян Гебрев

Екоминистърът призова ВиК дружествата да ползват алтернативни водоизточници извън язовирите

Съветниците на Шумен си опазиха заплатите

Общинските съветници на Шумен гласуваха в четвъртък да се запазят възнагражденията им, гласувани от миналия парламент. Имаше и алтернативно предложение от съветника от „Атака“ Добрин Чайлев за намаление с 2%, но до гласуването му изобщо не се стигна. 23-ма бяха „за“ старите заплати, 9 против, а 7 се въздържаха.

Така за сесия съветниците на Шумен, които са общо 41, ще получават 12% от заплатата на кмета. Тя е 2300 лв. от месец юни м.г. и се оказва, че присъствието на сесия струва 276 лв. За участие в комисия се полагат 7%, а председателстващия комисията ще получава 8% за едно заседание.

От групата на ГЕРБ подчертаха, че и през този мандат, както е било и през предходните, ще събират възнагражденията си и ще ги даряват на нуждаещи се.

На сесията единодушно беше гласувано от общинския бюджет да се отпуснат 2000 лв. за лечението на 19-годишният Атанас Златков, на когото предстои онкологична операция във Виена. Междувременно кметът на Шумен Любомир Христов/ГЕРБ/ и двамата му депутати съпартийци са поискали НЗОК да разгледа случая и има голяма вероятност разноските да бъдат поети.

На сесията в четвъртък, която продължи от 9 до 13 ч., бе решен и съставът на 10-те постоянни комисии към общинския съвет. ГЕРБ оглави пет от тях, Реформаторският блок две, а БСП, Народен съюз, НФСБ имат по едно председателско място. Общинският съвет ще има и зам.председател и съветниците единодушно избраха адвокат Пламен Петков от АБВ, който има зад гърба си четири съветнически мандата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.