Съветниците на Шумен си опазиха заплатите

Общинските съветници на Шумен гласуваха в четвъртък да се запазят възнагражденията им, гласувани от миналия парламент. Имаше и алтернативно предложение от съветника от "Атака" Добрин Чайлев за намаление с 2%, но до гласуването му изобщо не се стигна. 23-ма бяха "за" старите заплати, 9 против, а 7 се въздържаха.

Така за сесия съветниците на Шумен, които са общо 41, ще получават 12% от заплатата на кмета. Тя е 2300 лв. от месец юни м.г. и се оказва, че присъствието на сесия струва 276 лв. За участие в комисия се полагат 7%, а председателстващия комисията ще получава 8% за едно заседание.

От групата на ГЕРБ подчертаха, че и през този мандат, както е било и през предходните, ще събират възнагражденията си и ще ги даряват на нуждаещи се.

На сесията единодушно беше гласувано от общинския бюджет да се отпуснат 2000 лв. за лечението на 19-годишният Атанас Златков, на когото предстои онкологична операция във Виена. Междувременно кметът на Шумен Любомир Христов/ГЕРБ/ и двамата му депутати съпартийци са поискали НЗОК да разгледа случая и има голяма вероятност разноските да бъдат поети.

На сесията в четвъртък, която продължи от 9 до 13 ч., бе решен и съставът на 10-те постоянни комисии към общинския съвет. ГЕРБ оглави пет от тях, Реформаторският блок две, а БСП, Народен съюз, НФСБ имат по едно председателско място. Общинският съвет ще има и зам.председател и съветниците единодушно избраха адвокат Пламен Петков от АБВ, който има зад гърба си четири съветнически мандата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони