Местан: Това, че понякога пия руска водка, не снема идентичността ми на натовец

ПГ на ДПС ще подкрепи ратификацията на споразумението относно осигуряване на логистична подкрепа за самолети МиГ-29. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан по време на дебата по Законопроекта за ратифициране на Споразумението между правителството на Република България и правителството на Република Полша относно осигуряване на логистична подкрепа за самолети МиГ-29, съобщи „Фокус” .

„България е формален член на НАТО от 2004 година, а през 2014 г. отбелязахме и 10-годишнината от това членство”, посочи Местан и определи днешните дебати като свидетелство, че имаме да извървим голям път, за да трансформираме формалното си членство в реално.

„Страната трябва да поема реални ангажименти за евроатлантическото ценностно пространство, а не само военното такова”, посочи Местан. „Този законопроект е един от тези знакови моменти, в които се проявява кой кой е. ПГ на ДПС ще подкрепи ратификацията, защото това е част от нашата евроатлантическа идентичност. Ние сме пронатовска и евроатлантическа партия. Призовавам всички да гласуваме съобразно ценностите и геостратегически избор, който България направи”, призова Местан.

В дупликата си той заяви, че в декларацията от сряда, ДПС е изразила категорична подкрепа за позицията на НАТО. „Понеже тази декларация заявява идентичност е много лоша новина за тези, които искат да видят в ДПС проруска партия. Позицията на ДПС е откровено натовска. Това, че аз също понякога пия руска водка, не снема идентичността ми на натовец”, посочи още Местан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини