На 4 април 2020 да почерпят

Нови занимания за Рибите, Лъвовете могат да получат заем – Дневният хороскоп на Алена

Вирус и вирусолог

Министър Захариева: Планът „Маршал“ ще бъде следващият европейски бюджет

Хората под 20 години със забрана да излизат по улиците в 30 турски града

Кристалина Геориева: Намираме се в период на рецесия, много по-лоша от световната икономическа криза

Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

Предлагаме на Китай общи проекти за плана „Юнкер”

Премиерът Борисов обяви Пекин за най-важен партньор в Азия и в световен мащаб

Премиерът Бойко Борисов предложи на китайския си колега Ли Къцян да се обсъдят възможни съвместни проекти на двете държави, с които да се кандидатства за еврофинансиране по т.нар. план “Юнкер”, чиято цел е с безвъзмездна помощ да стимулира допълнителни инвестиции в развитието на европейската икономика. Двамата се срещнаха вчера в Пекин. Столицата е последната спирка от визитата на Борисов в Китай.

Борисов посочи, че Китай е наш първостепенен партньор в Азия и стратегически партньор на ЕС и смята, че е наличен широк спектър от възможности за разширяване и задълбочаване на сътрудничеството, съобщиха от правителствената пресслужба.

Борисов приветства решението на Китай да стане първата държава извън ЕС с принос към Инвестиционния план за Европа (плана “Юнкер”). Той изрази подкрепа за лансираната от президента Си Дзинпин инициатива за изграждане на нов път на коприната “Един пояс, един път”. Според него е добре да се търси синергията между тази инициатива, страните от Централна и Източна Европа и новата платформа за свързаност ЕС – Китай.

Борисов изтъкна, че Китай е сред най-големите ни експортни партньори не само в Азия, но и в световен мащаб. “Нашите приоритети са увеличаване на китайските инвестиции в България, разширяване на обема и разнообразието от български продукти на китайския пазар и стимулиране на туристическия обмен”, заяви премиерът. Той добави, че разчитаме китайските власти да съдействат за ускоряване на процедурите за внос в Китай на български земеделски и хранителни продукти.

##########

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.