1000 лева глоба за бракониер, ръсил риба при гонка

Бракониер с добра слука трябва да плати 1000 лв. глоба, защото възпрепятствал проверка на инспекторите от Агенцията по рибарство и аквакултури, които го преследвали в района на шуменския язовир "Тича". Решението на административния съд в Шумен за Гюнай Р.Я. е окончателно. Младият мъж обжалвал наложена санкция, но тя е потвърдена като правилна.

Екшънът, при който риболовецът разпилял улова си се разиграл на 21 януари м.г. по мръкнало. Инспекторите устроили капан на младият Гюнай, син на прочутият Ремзи Азизов-Даракчията/55г./. Той пуснал мрежи в язовира в района между селата Ловец и Сушина, бил с джип с ремарке и натоварил рибата в него.

Щом зърнал проверителите, бракониерът потеглил с високата скорост и засипал черните пътища с риби. След като го заловили бракониерски мрежите с дължина към 900 метра са конфискувани, а оцелялата 272 кг. риба е дарена на социално слаби.

Пред магистратите бракониерът се пробвал да обясни, че деянието му не е доказано, но не му хванали вяра. Бащата на рибарят нарушител също е санкциониран, има и наложена пробация за свои прегрешения по язовир "Тича".

Коментари

Задължително поле