Осъдиха мъж, откраднал кола на почистваща фирма, да чисти улиците

Уникално споразумение одобри районният съд в Бяла Слатина. Магистратите постановиха пробация и 200 часа обществено полезен труд за мъж от село Попица, откраднал товарен автомобил на почистващата фирма „Василка София“, съобщи tribali.info.

От документите по делото става ясно, че обвиняемият М.П., който е с начално образование, безработен и осъждан, се признал за виновен, че на 3-ти срещу 4-ти май тази година е откраднал автомобила на почистващата фирма. Кражбата на товарния „Форд Транзит” била извършена в Мездра. Возилото било паркирано в имота на небезизвестния в Мездренско Тодор Живков, който се прочу с шофирането си на заден по пътя между Враца и Мездра това лято и арогантното си отношение към служителите на реда.

След кражбата М.П. си свършил работата с возилото и го е оставил близо до село Попица, където било намерено и крадецът бил хванат.

За кражбата М.П. ще трябва да се подписва два пъти седмично и да се среща периодично с пробационен служител, както и да положи 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на две последователни календарни години.

Определението е окончателно.

Коментари

Задължително поле