Дете с тумор на мозъка дари 7000 лева за спасение на други

Малкият Георги Гюров /13 г./ от Шумен, за когото целия град събира пари за лечение в Турция през миналата година, сега прехвърля част от останалите дарени пари за двама нуждаещи се.

5000 лв. ще отидат в сметката на Атанас Златев /19г./, който страда от рядка форма на рак на коремната област. 2000 лв. ще получи момиченце с церебрална парализа.

Георги прави дарението със съдебно позволение, което дава възможност от банковата му сметка да се прехвърлят пари за други болни деца.

В момента малкият ученик, който е с диагноза тумора на мозъка, се чувства добре, карциномът е с намалени размери. Това показват последни прецизни изследвания в клиника в Истанбул, където беше лекуван благодарение на дарители. Затова момчето и родителите му са решили, че трябва да помогнат на други в същата беда.

В Шумен вече върви трескава кампания "Да помогнем на Наско!" За 13 януари е насрочена операция във Виена, събират се средства. На много места в търговски обекти в града са поставени кутии за дарения. Предвиждат се благотворителни концерти, организира се коледен базар в негова подкрепа. Общинските съветници на Шумен гласуваха помощ от 2 000 лв., колегите им от Каспичан - 400 лв. Очаква се отговор от здравната каса дали ще поеме разходите по операцията. Ако това се случи, Наско ще трябва да заплати престоя си, а таксата е над 1000 евро на ден. Мечтата на Наско е да стане лекар. Това лято кандидатствал и стотини не му стигнали да бъде приет. Приятелите му вярват, че ще оздравее и един ден той ще помага на хората.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини