Огнян Златев: България не е малкото дете в ъгъла

"България не е като малкото дете, натикано в ъгъла, на което всички му казват какво трябва да прави, подобни препоръки се отправят и към други страни членки на Европейския съюз". Това заяви на в Русе ръководителят на Представителството на Европейската комисия /ЕК/ в България Огнян Златев.

Заедно с постоянния представител на Световната банка за България, Чехия и Словакия Тони Томпсън те участваха в дискусия "Приоритетни реформи за България и перспективи за растеж" с местната власт, бизнеса и научни работници. "Трябва да имаме силна икономика, за да се разкриват работни места и резерви за справяне с кризисни ситуации", обясни Огнян Златев. Той определи плана "Юнкер" като най-важният инструмент на ЕК в тази насока.

"Докладът по механизма за наблюдение и проверка на Европейската комисия ще излезе в края на януари догодина и е още рано да имаме каквито и да било очаквания, няма как да знам какво ще пише в него, защото още не е готов", уточни пред журналисти Огнян Златев. В момента текат техническите срещи между експерти на ЕК и българските власти. Представителят на ЕК посочи, че правителството има ясно изразена воля за реформи и се надява това да се отрази в доклада.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини