На 16 юли 2019 да почерпят

„Левски“ с убедителен старт на новия сезон, юноша изработи три гола

България е в топ 20 по поскъпване на домовете

Вучич помоли Макрон за помощ по пътя към ЕС и за разрешаване на кризата с Косово

Трус от 3 по Рихтер разлюля Вранча

„Руска връзка” тресе коалицията в Италия Близък до “Лига” лобист търсел финанси от Кремъл

Ердоган: Турция се надява да организира съвместно с Русия производство на системи за ПВО

Частично лунно затъмнение в нощта на 16 срещу 17 юли

Плащаме на ЕС за пластмасовите опаковки Обсъждат нови приходи в бюджета на общността

ЕС одобри санкции срещу Турция заради сондажите в шелфа на Кипър

МВФ: Вдигнете възрастта за пенсиониране Работниците намаляват с 30% през следващите 30 години

Министерство на финансите: На 19 юли партиите ще получат втората част от държавната субсидия за 2019 г.

Частна здравна каса, ако има 500 000 желаещи Новата визия за бъдещето на осигурителния модел поставя повече въпроси и неясноти, отколкото решения

Русия и Украйна готвят голяма размяна на затворници

Ирак предаде на Русия 33 деца на членове на ИДИЛ

Открити са процедури за предоставяне на концесия на 15 морски плажа

Правителството открива процедури за предоставяне на концесия за услуга за петнайсет морски плажа – „Приморско – юг“, „Бяла – Централен 5“, „Градина – Централен“, „Градина – Запад“, „Лозенец“, „Черноморец – юг“, „Червенка“, „Нестинарка“, „Св. Влас – Централен“, „Нов плаж – Св. Влас“, „Св. Влас – Запад“, Китен – Юг“, „Росенец – Север“, „Бургас – Централен“, „Бургас – Север“. Предлаганият 15-годишен срок на концесиите е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Процедурите се провеждат по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Концесионерите ще бъдат определени в резултат на конкурс, организиран от министъра на регионалното развитие и благоустройството и проведен от комисия, назначена от министър- председателя.

Размерът на минималното годишно концесионно плащане е определен съгласно приетата от кабинета методика. Определени са и съответни гаранции за участие в процедурите и са предложени банкови гаранции за концесионните плащания и доброто изпълнение на всички останали задължения по договорите.

С други решения, предвид констатирани системни неизпълнения на нормативните изисквания, регулиращи организацията на дейността като условия за осъществяване на концесиите, Министерският съвет определя срок до 01.06.2016 г., в който концесионерът на морски плаж „Несебър – юг” – „Сироко“ ЕООД, и концесионерът на плаж „Слънчев бряг – север“ – „Сънивест“ ООД, трябва да изпълнят определените в концесионните договори задължения.

На концесионерите се предоставя последна възможност да приведат поставените преместваеми обекти и допълнителни търговски площи около заведенията за бързо хранене в съответствие със съгласуваната от министъра на регионалното развитие и благоустройството схема от ЗУЧК за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения, включително допълнителни търговски площи на територията на морския плаж за летен сезон 2016 г. Те трябва да извършат дължимите към датата на приемане на решението плащания по договора в пълен размер. След изчерпване на тази допълнителна възможност за доброволно изпълнение от страна на концесионера на това условие на концесията, ще се премине към крайния акт – прекратяване на договора. При неизпълнение на определените условия или при установяване на ново неизпълнение на концесионния договор, той ще се счита за прекратен, считано от 30.09.2016 г.

Всички решения на Министерски съвет вижте тук

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.