Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Oбявиха свободните места след второто класиране в гимназиите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 юли 2019

Събраха над 140 000 лв. за Наско от Шумен

За по-малко от месец шуменци, хората от цялата страна и чужбина събраха парите нужни за лечение на Наско Златев/19г./ във Виена. По сметката на момчето от Шумен вече има почти 141 000 лв. и то може да замине на операция в австрийската столица, насрочена за 13 януари. Както „Труд“ писа, Наско страда от рядка форма на карцином на стомаха.

Хиляди хора се включиха в акцията за дарения „Да помогнем на Наско“, дори децата от дом „Детелина“ не подминаха призива, разказа развълнувана от жеста им леля му Нели Георгиева. За здравето на момчето бяха организирани много концерти, коледни базари, спортни състезания, шуменци пускаха пари и в кутии за дарения на посещавани места. Включиха общински съветници от няколко общини, депутати. Ученикът Георги Гюров, за когото преди две години шуменци събираха пари за лечение в Турция, преведе 5 000 лв. за Наско. Трогателен беше и жестът на Красимир Услийски, брат близнак на починалата от рак Нина от Бургас, който също дарил 5000 лв. от нейната сметка. Анонимен благодетел от Англия превел 5 000 лири, адвокатска кантора от Лондон също помогнала. Преводи са постъпвали от Италия, Германия, САЩ. Много средства дарил и човек с покъртителна история, която засега остава в тайна.

Близките на Наско са благодарни за всяка стотинка. Неочакваната подкрепа го променила много. Бил отпаднал и си загубил гласа от болестта, а сега вярата му се е върнала.

Здравна каса ще покрие разноските за лечебни дейности във Виена. А от събраните пари Наско ще може да плати потребителските такси по над 1000 евро на ден, хонорари на медиците, допълнителните изследвания, транспорта, разходи за придружител, както и допълнително назначени процедури за лечение. Ако останат средства, момчето от Шумен ще подкрепи други нуждаещи се.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.