Събраха над 140 000 лв. за Наско от Шумен

За по-малко от месец шуменци, хората от цялата страна и чужбина събраха парите нужни за лечение на Наско Златев/19г./ във Виена. По сметката на момчето от Шумен вече има почти 141 000 лв. и то може да замине на операция в австрийската столица, насрочена за 13 януари.

Хиляди хора се включиха в акцията за дарения "Да помогнем на Наско", дори децата от дом "Детелина" не подминаха призива, разказа развълнувана от жеста им леля му Нели Георгиева. За здравето на момчето бяха организирани много концерти, коледни базари, спортни състезания, шуменци пускаха пари и в кутии за дарения на посещавани места. Включиха общински съветници от няколко общини, депутати. Ученикът Георги Гюров, за когото преди две години шуменци събираха пари за лечение в Турция, преведе 5 000 лв. за Наско. Трогателен беше и жестът на Красимир Услийски, брат близнак на починалата от рак Нина от Бургас, който също дарил 5000 лв. от нейната сметка. Анонимен благодетел от Англия превел 5 000 лири, адвокатска кантора от Лондон също помогнала. Преводи са постъпвали от Италия, Германия, САЩ. Много средства дарил и човек с покъртителна история, която засега остава в тайна.

Близките на Наско са благодарни за всяка стотинка. Неочакваната подкрепа го променила много. Бил отпаднал и си загубил гласа от болестта, а сега вярата му се е върнала.

Здравна каса ще покрие разноските за лечебни дейности във Виена. А от събраните пари Наско ще може да плати потребителските такси по над 1000 евро на ден, хонорари на медиците, допълнителните изследвания, транспорта, разходи за придружител, както и допълнително назначени процедури за лечение. Ако останат средства, момчето от Шумен ще подкрепи други нуждаещи се.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини