Вдигат контузените волейболисти за Берлин

Двама от основните волейболни национали, страдащи от контузии - Виктор Йосифов и Тодор Алексиев, ще пътуват 99 процента за олимпийската квалификация в Берлин от 5 януари. Те пристигнаха на лагера с травми, като треньорът Пламен Константинов изрази повече страхове за Йосифов, който изкълчи глезен в първенството на Италия.

Централният блокировач обаче тренира наравно с отбора преди заминаването за Белград, където снощи и днес нашите играят две контроли. Тимът от 15 състезатели се качи в самолет вчера в 16 часа и трябваше да кацне в... 16 ч местно време, като мачът бе предвиден за 21 ч. Така се очакваше националите само да минат през хотела да оставят багажа си и малко по-късно да потеглят към зала „Пионир“. У дома си остана Цветан Соколов, който не е възстановен напълно след операцията на рамото през лятото и отпада за Германия.

„Ако стигнем до Токио, значи 90 % сме се класирали за олимпиадата“, прогнозира капитанът Владимир Николов.

Победителят от Берлин взема виза за Рио, вторият и третият се класират за последната пресявка в Япония през март, където 8 държави от некласиралите се ще спорят за три квоти. Николов коментира и отсъствието от състава на руснаците на 217-сантиметровия Дмитрий Мусерски: „Той е играч, който би липсвал на всеки отбор в света, със сигурност Русия така е по-слаба.“ Останалите съперници на нашите в групата са Финландия и Франция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт