След празничната ваканция: Тирове и сняг затрудниха пътниците (обзор)

Засилилият се снеговалеж вчера следобед създаде проблеми при придвижването след празниците. Троянският проход бе затворен, Петрохан бе задръстен от тежкотоварни автомобили. Временно имаше затруднения при преминаването през Ришкия проход. Пътуващи съобщиха за километрични опашки на пътя Мездра - Ботевград заради аварирал тир.

Над 10 см бяла покривка се натрупа в неделя по обяд в Монтана и снегът продължи да вали. Въпреки почистването на пътищата тежкотоварни камиони закъсаха на няколко места в областта и движението на тирове бе забранено. Завъртял се камион препречи едното платно на новия околовръстен път край Монтана, няколко тира пък забуксуваха по стръмнините край село Студено буче и блокираха движението. Огнеборци и спасители веднага започнаха изтегляне на авариралите машини.

Въпреки сигналите за затруднения по магистралите и липсата на снегорини от Пътната агенция и регионалното министерство увериха, че се чисти постоянно и придвижването в страната е нормално за зимната обстановка.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и вицепремиерът и МВР шеф Румяна Бъчварова съобщиха на извънреден брифинг, че нещата са под контрол и е създадена изключително добра организация на държавните служби. Днес следобед постепенно снеговалежите ще спират.

Коментари

Задължително поле