Остава тежко положението в Северна България

След снежната блокада по автомагистралите движението е без ограничения. Изключение има на отсечката от магистрала „Хемус“ между Варна и Белокопитово само в посока Варна-София. Там е ограничено движението на превозни средства над 12 т.

Затворени са „Върбишкия”, „Златишкия” и „Троянския” проходи. През проходите „Рожен” и „Превала” всички превозни средства трябва да се движат с вериги, а камионите без ремаркета и полуремаркета. През „Петрохан” е забранено движението на камиони над 12 тона, уточнява Нова тв.

Остават ограниченията за камиони и в областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Шумен. От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщиха за Нова телевизия, че в момента трасетата се обработват със соли и химикали. Очаква се след 08:00 часа да започне поетапното извеждане на тежкотоварните автомобили, което ще става на групи от по 5 камиона.

През нощта само на територията на Шумен са били затворени всички пътища за всички автомобили.

От АПИ очакват и следващата нощ да е много тежка.

Що се отнася до проблемите с трафика в последния почивен ден след празниците, инж. Лазар Лазаров заяви, че там където е имало пропуски с почистването, фирмите ще бъдат наказани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини