Фандъкова: Ще има санкции за заабавено почистване на спирки и тротоари

През нощта работиха около 185 снегопочистващи машини на територията на София. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти в Центърът за градска мобилност на столицата, предаде Фокус.

„Рано сутринта имаше проблем по линия 64, тя беше заради аварирал автобус, вече е възстановено нормално движението. Други проблеми и други сигнали към момента нямаме", обясни кметът. "В различните часове различен е броят на снегопочистващите машини, които работиха. През нощта работиха около 185 машини. В момента обработките приключват, някои от машините се прибират към гаражите, а други остават по точките, защото прогнозите са за продължаващи валежи през днешния ден", коментира кметът на СО.

Във връзка с това дали ще има санкции за снегопочистващите фирми Фандъкова обясни, че със сигурност ще има санкции за забавяне при почистването на автобусни спирки и тротоари. "Във вчерашния ден работиха интензивно, така че да не се блокира в тежки трафик. Знаете вчера се прибираха хората от почивки и имаше доста интензивен трафик в града. Успяхме да посрещнем хората и нямаше сериозни проблеми по основните трасета на града", допълни тя. По думите й ако се наложи ще почистващите снега фирми ще влязат и в по-малките улици.

"Вече се обработваха основни улици в кварталите, включително съм възложила да се влиза и във вътрешно квартални улици във стръмни и опасни участъци за обработка срещу заледяване", подчерта тя и допълни, че ще има санкции за всеки, който не е свършил работата навреме.

"Искам да подчертая, че когато автомобилите стоят на стоянките си това не се заплаща, а се заплаща само за реално свършена работа, която е приета от инспекторите на столичния инспекторат. Дори да има някаква обработка, която не е било необходимо да се прави тя не се заплаща", посочи кметът на Столична община.

Коментари

Задължително поле