Бизнесменът с ракията-убиец иска да излезе от ареста, натровените прекараха нощта у дома

Оцелелите от ракията-менте в Якоруда вече са в домовете си. Те бяха изписани вчера от болницата в Благоевград, след което дадоха показания пред Окръжния съд, защото днес в София се гледа обжалването на мярката за неотклонение на Тайфи Мекльов, продал метиловия алкохол убиец на двете компании от Якоруда.

„Добре сме засега. Какво стана тогава – дадох му заека, а той на мен ракията. Пийнахме малко на масата с едно от момчетата, които починаха. Отидохме до цеха и взехме около 2 литра ракия с Мустафа Козинаров, пихме по една ракия и се прибрах. На следващия ден се приготвихме за свинската сватба. Пихме по около 150 грама. След около 6-7 часа, ми съобщиха, че на някои от момчетата им е лошо. Мен ме закараха в болницата във Велинград, а оттам ме заведоха в болницата в Благоевград. Не знам откъде е взел ракията Тайфи”, разказа домакинът на т.нар. „свинска сватба” - коленето на прасе, пред Нова тв.

„Моето дете имаше рожден ден. Когато го погребаха, дори не го видях. Само разбрах, че един ден умряло едно от другите момчета, на следващия ден – друго, и не им е хрумнало дори, че това е станало от ракията”, разказа майката на едно от починалите момчета от Якоруда.

Както Труд писа, вчера бяха изписани осем от натровените. Петима загинаха. Изписаните разказват, че ракията-менте била много пивка и като еликсир, по-хубава даже от уиски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини