Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

„Топлофикация – Русе“ пусна допълнителна мощност в студа

„Топлофикация – Русе“ пусна допълнителни мощности след оплаквания на абонати за понижени температури в домовете им, съобщиха от дружеството. В студа се отчита повишено потребление на парно и топла вода.

Увеличеното производство на топлинна енергия няма да се отрази на месечните сметки след обявените пределни цени за редовните абонати. По въведената програма „Изряден клиент“ те вече плащат с отстъпка изразходваната топлоенергия. Целта е да се задържат близо 18 000 абонати и да привлекат нови клиенти след променените условия за продажба на ток в Закона за енергетиката.

1 куб.м изразходена битова гореща вода не надхвърля 8 лв. с ДДС, а 2 куб.м струват 6 лв. и общата сума не може да надскочи 12 лв. За 3 кубика пък цената пада на 5 лв. и е не повече от 15 лв. с ДДС. Схемата за над 4 куб.м е по 5 лв. за първите 3 кубика и безплатно за всеки следващ. Действащите цени са 85,03 лв./Мвтч и 71,66 лв./Мвтч без ДДС в зависимост от топлоносителя водна пара или гореща вода.

Изрядните клиенти участват ежемесечно в програмата, ако са изпълнили едновременно няколко условия. Те не трябва да имат просрочени, съдебни и присъдени задължения към „Топлофикация – Русе” и топлинните счетоводители до последния ден на месеца, за който се издава фактурата. Другото изискване е всички уреди в имота им да са подменени и преминали метрологична проверка.

Абонатите ползват фиксираните цени и ако осигуряват ежемесечен отчет на уредите за дялово разпределение, иначе губят право да участват в програмата. Те ползват и отстъпки с максимална сума за отопление на месец, като площта на имота им се умножава по 1,50 лв. с ДДС. Условието е месечната сметка да надвишава фиксирания праг.

Всички абонати могат да плащат сметките си за парно и топла вода и на равни месечни вноски. Върху отложените задължения не се начислява лихва, а индивидуалният договор се сключва по всяко време. В края на годината дължимата сума се изравнява и начислява върху текущата сметка за последния месец.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.