Лютви Местан на совалки с посланици на страни от ЕС

Лютви Местан се е срещнал с двама посланици от държави членки на ЕС на 4 януари, а днес предстоят още три други разговори с дипломати. Това съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на собствени източници. Както Труд онлайн писа, отстраненият от лидерския пост и партията бивш председател на ДПС ще даде пресконференция в сряда в София.

Първоначално тя е била планирана за днес, но заради продължаващите важни срещи с дипломати, се е отложила за 6 декември - Богоявление.

На нея Местан щчл оповести темата на разговорите си в различните дипломатически представителства и да отговаря на всякакви въпроси, обяснили от екипа на изключения от ДПС политик.

За срещите вчера и днес с посланици на западноевропейски държави е потвърдил подалият оставка като областен лидер на Движението за права и свободи в Кърджали Бахри Юмер.

„Атаките срещу г-н Местан в последните дни са жестоки. Нерде ислямска партия, нерде Местан?! Имайте търпение, утре ще научите много интересни неща. Нашият път е ясен-защита на правата и свободите на хората и евро-атлантическите ценности", заявява Юмер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика