Гери Малкоданска кръсти сина си

Премиерът Бойко Борисов: Отнасяме се като добри стопани към България Не задлъжняваме и не оставяме дългове на следващите поколения, съобщи премиерът

Смядово в траур за загиналото семейство при адската катастрофа край Омуртаг

Дженифър Лорънс се омъжи От сватбата й има само една снимка

Потрошиха джип на полицията във Видин

Военни иззеха невзривен боеприпас, открит край Пловдив

Сергей Лавров: Отношенията между Русия и България са основани на дълбоки исторически и културни традиции Работата по второто разклонение на „Турски поток“ ще бъде завършена в срок през 2020 г.

Паспортната дирекция с удължено работно време във връзка с предстоящите избори

Горски педагози демонстрираха авторски уроци Правят сайт и учебно помагало

Германия обмисля да изгради собствен космодрум

Арестуваха двама афганистански мигранти за изнасилване на непълнолетно момиче в София

Посланикът на Русия: „Балкански поток“ ще изведе руско-българските отношения на качествено ново ниво

Чавушоглу: Ако до 35 часа кюрдите не се оттеглят ще продължим с военните действия в Сирия

Обраха кола в района на Еменския каньон Сръчните апашите свили 550 лева

Езерото Сребърна замръзна (снимка)

Езерото в поддържания резерват „Сребърна“ замръзна от ниските температури, съобщиха от РИОСВ в Русе. Дебелината на леда е около 10 см.

Само в центъра на голямото водно огледало има незамръзнало петно. Там са се струпали постояно пребиваващите в резервата водни кокошки, зеленоглави патици и корморани.

В момента на територията на „Сребърна“ има многобройно ято от големи белочели гъски, зимуващи в резервата. Нивото на водата в езерото е 215 см. Екоекспертите предупреждават гостите в резервата и местните жители да не ловят риба върху леда, за да избегнат нежелани инциденти.

В края на м.г. в колонията на къдроглавия пеликан са наблюдавани около 34 екземпляра от защитения вид, но все още е рано за началото на гнездовия им период. Обикновено той започва в края на февруари. Вероятно птиците сега са по поречието на река Дунав и край незамръзналите водоеми, където търсят храна и място за почивка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.