Турция облага туристите с нов хотелски данък

Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Шофьор блъсна 8-годишно дете в Бургас

Пак масови измами за „Зелена карта“

Бум на измамени участници в лотарията „Зелена карта“, която се организира от Държавния департамент на САЩ, са засекли представители на посолството на Америка у нас. Дипломатите предупредиха, че измамниците, които изпращат фалшиви имейли и писма и искат пари, не са представители на американското правителство. Най-честата измама е да получиш имейл, в който ти се обяснява, че си спечелил в лотарията и трябва да изпратиш 160 щатски долара по посочена сметка.

Таксите за молбите за виза след спечелена лотария „Зелена карта“ се плащат на касиера в американското посолство или консулство по време на насроченото интервю. Американското правителство никога не изисква пращането на пари предварително чрез чек, платежно нареждане или паричен превод, уверяват от посолството. „Съветваме участниците да прегледат правилата и процедурите за измами, свързани с лотарията, която е предоставена от Федералната търговска комисия“, съобщиха от посолството. Макар че кандидатите могат да получат имейли от американското правителство, с които им се напомня да проверят статута си онлайн посредством сайта за проверка, те в никакъв случай не получават уведомително писмо или имейл, с който им съобщават, че са спечелили от лотарията. Кандидатите могат да разберат дали са сред изтеглените за продължаване на процедурите чрез сайта за проверка: http://www.dvlottery.state.gov.

Дипломатите съветват кандидатите за визи да са предпазливи с фирмите, които предлагат съдействие за получаването на американски визи. Някои сайтове и имейли, за да изглеждат като официални страници на американското правителство, имат изображения на американското знаме, Капитолия, Белия дом или Статуята на Свободата. Около 1000 българи печелят „зелени карти” на година. 950 са били те през 2011 г., 883-ма през 2012-а и 1299 „зелени карти“ са раздадени през 2013 година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.