Ревнивият тираджия обожавал жена си и детето си

35-годишният тираджия Благой Сапунджиев е обожавал съпругата си Йорданка и дъщеря им Петя. Почернените роднини на семейството не могат да повярват, че той е застрелял жена си и детето си и след това се е самоубил.

„Данито беше голямата любов на Благой. Той много я обичаше, грижеше се постоянно за нея. Купуваше и дрехи, скъпи, купи й и кола. Петя беше единственото ми правнуче, душичката ми, златото ми. Не мога да повярвам, че Благой ги е убил. И какво му е виновно детето, защо детето да умре”? Това заяви 78-годишната Невена Божева от пловдивското село Правище пред Блиц. Жената не спира да плаче. Тя е баба на убитата счетоводитека Йорданка Сапунджиева и прабаба на застреляната от упор 5-годишна Петя.

Йорданка не споделяла за проблеми в семейството

Баба Невена разказа още, че внучката и не е споделяла да имат проблеми с мъжа си, нито пък, че ще се развежда. В неделя, денят преди трагедията, Йорданка и детето гостували на възрастната жена. Внучката й била както винаги усмихната, сияеща, детето също.
Бабата не спира да плаче и да разказва, че никой не й се е обадил да каже какво се случва. От новините по телевизията разбрала за ужаса в семейството й. Молела се и се кръстила това да не са нейните хора, казвала си, че фамилиите просто съвпадат. После видяла снимките на детето, внучка си и мъжа й. От тогава не спира да ридае.

„Почерни ни живота този човек, бял ден няма да видим от сега нататък”, не спира да нарежда жената и все не вярва, че Благой е дръпнал спуска.

Споделя още, че семейството умувало да погребат майката и детето в Правище, но после се отказали. Те ще бъдат погребани в Пловдив заедно. В друг гроб, на други гробища, ще бъде положен Благой. Роднините на младата жена не дават и дума да се издума за общ гроб.

Роднини на убитата: Дани ни е имала друг мъж

Близките на Йорданка са категорични, че тя не е имала друга връзка, въпреки, че е щяла да се развежда с Благой. Обичала да се забавлява, да излиза на бар с приятелки, но нямала нов приятел.

Баба Невена ридае и отказва да повярва, че Благой е извършил зверството и повече няма да види нито един от тримата. Полицаите обаче са категорични, че няма външна намеса и именно 35-годишният мъж е дръпнал спусъка, с който е убил жена си, дъщеря си и себе си.

Бащата на убитата не може да си намери място

Втори ден Тодор – бащата на Йорданка не можел да си намери място, ходел из къщи и псувал роднината си, посегнал на най-милото му, разказват жители на град Съединение, цитирани от Марица.бг.

Йорданка живяла до 14-годишна в Съединение, където завършила СОУ „Христо Ботев”. Съучениците ѝ си я спомнят като скромно и срамежливо момиче. След това родителите ѝ се разделили, като братът ѝ Илия останал да живее с баща си в Съединение, а майката взела със себе си в Пловдив Йорданка. Преди да се пенсионира Тодор бил шофьор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини