Лед скова Северозапада, в Медковец обявиха бедствено положение

Дъжд се изсипа в сряда през нощта над област Монтана и лед скова пътища и улици до зори. С напредването на деня температурите на места се покачиха и ситуацията се подобри, но в малката община Медковец обявиха бедствено положение.

„Улици, тротоари и пътища са обледени. Движението е трудно и опасно, затова обявихме бедствие и прекратихме учебните занятия!”, заяви кметът Венцислав Евгениев. В община Медковец има пет села и две училища с около 420 ученици в селата Медковец и Расово. Всички деца останаха по домовете си. До обед основните пътища и улици в Медковец и околните селища бяха опесъчени, но движението на автомобили и хора продължи да бъде трудно.

„Автобусите вече пътуват, има ток, вода и хляб във всички селища. Работи и социалния патронаж и на болните и самотни хора е доставена храна!”, каза по-късно кметът Евгениев. Бедственото положение в Медковец обаче остава, в четвъртък сутринта ще бъде преценено според ситуацията дали ще бъде отменено, заявиха от общинската управа.

Заради ледения дъжд през нощта срещу сряда всички пътища в област Монтана бяха затворени до 2 до 7.30 ч. След опесъчаването им движението по шосетата бе възстановено.

През нощта македонски ТИР се обърна на околовръстния път край Берковица и машината увисна над крайпътно дере. Шофьорът бе изваден и настанен в болница със съмнение за счупени ребра. Екипи от спасители и пожарникари се заеха с изтеглянето на камиона, но движението в участъка не бе спряно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини