Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Шофьор блъсна 8-годишно дете в Бургас

Кейт Мидълтън с български вълнени чорапи (СНИМКИ)

Горя Пантеона на възрожденците в Русе, има пострадал

Лед скова Северозапада, в Медковец обявиха бедствено положение

Дъжд се изсипа в сряда през нощта над област Монтана и лед скова пътища и улици до зори. С напредването на деня температурите на места се покачиха и ситуацията се подобри, но в малката община Медковец обявиха бедствено положение.

„Улици, тротоари и пътища са обледени. Движението е трудно и опасно, затова обявихме бедствие и прекратихме учебните занятия!”, заяви кметът Венцислав Евгениев. В община Медковец има пет села и две училища с около 420 ученици в селата Медковец и Расово. Всички деца останаха по домовете си. До обед основните пътища и улици в Медковец и околните селища бяха опесъчени, но движението на автомобили и хора продължи да бъде трудно.

„Автобусите вече пътуват, има ток, вода и хляб във всички селища. Работи и социалния патронаж и на болните и самотни хора е доставена храна!”, каза по-късно кметът Евгениев. Бедственото положение в Медковец обаче остава, в четвъртък сутринта ще бъде преценено според ситуацията дали ще бъде отменено, заявиха от общинската управа.

Заради ледения дъжд през нощта срещу сряда всички пътища в област Монтана бяха затворени до 2 до 7.30 ч. След опесъчаването им движението по шосетата бе възстановено.

През нощта македонски ТИР се обърна на околовръстния път край Берковица и машината увисна над крайпътно дере. Шофьорът бе изваден и настанен в болница със съмнение за счупени ребра. Екипи от спасители и пожарникари се заеха с изтеглянето на камиона, но движението в участъка не бе спряно.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.