Деца пишат на Борисов: Дай тука неква къса ваканцийка

Учениците от 64 училища в страната имаха извънредна “дървена ваканция” вчера заради снега, поледиците и студа в части от страната.

Нямаше часове в 58 учебни заведения заради влошената пътна обстановка в следните области: Варна - 10 училища, Враца -8, Габрово - 3, Монтана - 4, Плевен - 10, Разград - 7, Силистра - 5, Търговище - 10, и Ямбол - 1. Отоплителните инсталации излязоха извън строя и се наложил спешен ремонт в други 6 училища.

Студът и снегът обаче развихриха ученическото въображение в социалната мрежа фейсбук, където започнаха молби за излизане във ваканция. Повечето от написаните текстове са със забележителен стил и правопис, който запазваме.

Например ученик от Враца е написал на лично съобщение на премиера Бойко Борисов следното: Bat Boi4o dai tka nekva kusa vakanciika che she primreme kat ku4eta u tva daskalo. Просителят уточнява, че става дума за Враца, и обещава да почерпи Борисов с едно кафенце. Друг го призовава: “Да бъдем хора” и моли за една ваканцийка, защото “вън пингвините ще емигрират”.

Много призиви има към пловдивския кмет Иван Тотев: “Ванка пусни една ваканция, че докато стигнем до Тхвп-то станахме на ледени висулки.” Молителят уточнява, че въпросното училище е накрая на града и “сигурно и на картата го няма”, като преди това заявява, че ваканцията трябва да е поне 5-дневна, защото в учебното заведение няма парно. “Хлъзгаме се по улиците, спаси ни, че ще се изтрепем”, добавя ученикът в съобщението си до кмета Тотев и продължава да зове да не му се “свиди ваканцията”. “Ванка дай една ваканция душа, че виж кво става тая сутрин трябваше да ставам в 5 часа за да стигна до училище, че като гледам как дрифтят афтибусите ходих с кънките до училище...” Ученикът се оплаква, че wi-fi в училище е замръзнал и трябвало 2 часа да си размразява телефона и призовава: “Затова Ванка бъди добра Бяла мечка и дай ваканция.”

Из творчеството във Варна: “Порти вратле става ли една ваканцийка?”

Колегата на Тотев - варненският кмет Иван Портних, е подложен също на масирана атака: “За много години кмете! Надявам се да оцелея до деня Х който ще решите, че не трябва да се разхождаме като хъски до училише”. Друг ученик пише: “Порти, вратле става ли една ваканцийка, че мръзнем като бели мечки? Ш” смити много благодарни.Gu6, gun”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини