Победа за Григор Димитров срещу Троицки, отива на четвъртфинал в Бризбейн

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на сингъл на тенис турнира в Бризбейн с награден фонд 461 330 долара. Българинът изигра тежък, маратонски мач срещу 22-ия в световната ранглиста Виктор Троицки (Сърбия), но след обрат успя да го елиминира с 5:7, 7:6(6), 6:2.

Димитров откри мача с ас и с лекота взе първия гейм. Троицки имаше леки затруднения в откриващото си подаване, но добре насоченият сервис му спести неприятностите. Последва още един лесен гейм за Григор и труден такъв за сърбина, който мина през две равенства.

Първите проблеми за Гришо дойдоха в седмия гейм, когато на два пъти трябваше да спасява точка за пробив. Хасковлията не трепна и в двете разигравания и удържа подаването си. За съжаление на Григор, Троицки сервираше все по-уверено. При 4:5 той не изпита никакво напрежение от факта, че се бори за оставане в сета и направи три последоватлени аса, изравнявайки резултата. Не така стояха нещата при Димитров, който се пропука в 11-ия гейм. Българинът имаше предимство, което с лека ръка изпусна, а после два бекхенда в мрежата го поставиха в позицията на догонващ. Троицки се възползва от неочаквания подарък и със стабилна игра от дъното на корта затвори сета в своя полза.

Вторият сет започна с пробив на Троицки, който се възползва от две грешки на Григор от форхенд. В следващия гейм Димитров стигна до първите си две точки за пробив в мача, но сърбинът успя да се пребори за равенство 40:40. Последва нов шанс за българина да изравни резултата, но съперникът му се защити отлично и малко по-късно дръпна с 2:0, въпреки че Гришо имаше претенции, че единият от ударите на Троицки е бил в аут. До 3:4 всеки от двамата тенисисти печелеше подадаването, за да се стигне до 8-ия гейм, в който нашето момче най-после осъществи пробив. Той нададе мощен вик, след като спечели дълго разиграване и изравни с форхенд уинър за 4:4.

Този частичен успех внесе свежест и спокойствие в играта на българина, който в последвалия тайбрек поведе с 5:1. Временна загуба на концентрацията от негова страна обаче позволи на съперника му да се върне и резултатът стана 5:4. При 6:5 Димитров пласира форхенд близо до страничната линия и се насочи към стола за почивка, но последва отсъждане за аут, което българинът отново оспори. На видеоповторението обаче се видя, че топката наистина е попаднала извън очертанията на корта. За щастие, това не се отрази негативно на играта на българина, който затвори тази част с 8:6 точки и се върна в мача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини