Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Разследват погребение на попадия в двора на църква в Свищов

Районната прокуратура в Свищов разследва защо съпругата на местен свещеник е погребана в двора на църквата „Св.Димитър“, в която той е служил. Това е извършено от траурна агенция без разрешение на общинския кмет и на Регионалната здравна инспекция.

„Погребения в църковен имот се допускат само за лица с особени заслуги за развитието на населеното място или за държавата и заради това тленните останки се полагат след разрешение на съответните органи“, става ясно от становище на Районния съд в крайдунавския град .

Покойната Т.М. обаче била съпруга на погребания в същия двор свещеник, а близките логично са решили тя да бъде до мъжа си във вечния си дом. Независимо от логичното решение на роднините, по казуса от месеци вървят преписки, проверки и съдебни дела.

След сигнал за нарушението до Районна прокуратурата в Свищов е пратена преписка за проверка до Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Велико Търново. Така инспектор от дирекция „Обществено здраве“ извършил проверка на място и установил,че от Община Свищов няма издадено разрешение за въпросното погребение на попадията. След това в двора на храма било установено, че има траурен венец от агенция „Алфа Груп“, а работници от общинското предприятие „Обреди“ не били копали гроба на жената.

По повод на констатациите, от РЗИ издали наказателно постановление и наетата от близките на покойната траурна агенция била глобена с 1000 лева. От агенцията обаче обжалвали глобата пред Районния съд в Свищов.

На 6 януари магистратите са постановили решение, с което отменили наказателното постановление на здравната инспекция като незаконосъобразно. Съдът в Свищов се е мотивирал, че отменя глобата,защото от постановлението не става ясно кога всъщност попадията е била погребана до съпруга си. Не било доказано, че точно глобената агенция е инициатор на погребението извън общинския гробищен парк в Свищов и в нарушение на наредба от 2011 г.

Становището на първата инстанция не е окончателно и подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Административния съд във Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.