В Благоевград стартира изграждането на ново LED осветление на уличната мрежа

Стартира проектът за изграждане на ново и икономично LED осветление в Благоевград. Това обяви на пресконференция в четвъртък кметът на общината Атанас Камбитов.

Целият проект възлиза на около 6 млн.лева, от които общината ще вземе заем в размер на 1800 000, а останалите средства ще бъдват по проект Региони в растеж.

Кредитът ще го изплащаме с направените икономии от изразходваната електроенергия, разчетите сочат, че ще пестим по 120 000 лева на година. Новата придобивка ще позволи онлайн да се следи къде има аварии, нормално ли е потреблението, къде има проблеми, за да се реагира веднага. Няма да се налага общински експерти непрекъснато да правят обходи по районите.„Образно казано, ще има команден център. Ще можем да контролираме интензитета на осветлението в зависимост от движението по дадена улица в различно време на денонощието", уточни Камбитов. Първият етап ще осигури LED осветление в центъра и главните пътни артерии на града.Общината има проект за всички квартали и други населени места за такава високотехнологична придобивка. В Благоевград уличното осветление е старо и не е подменяно от над 40 години. Затова и непрекъснато аварира и създава проблеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини