НСО получила становище за сваляне на охраната на Лютви Местан

Животът на Лютви Местан не е застрашен и охраната му може да бъде свалена. Такова становище е било разисквано по време на заседание на междуведомствената комисия, която взима решенията кои родни политици да се движат с държавни гардове, защото има някаква опасност за тях.

Това научи Труд онлайн от свои източници в системата за сигурност на страната.

Според информацията Местан е бил с охрана от НСО заради отправяни заплахи към него. Но в края на ноември 2015 година прокуратурата е прекратила досъдебното производство по сигнала, което е било основание за сваляне на охраната. Източниците на медията ни не уточниха дали НСО се е съобразила със становището.

Ако това е станало, то гардовете на екслидера на ДПС може и да са освободени планово, а не изведнъж и целенасочено, както твърди Местан.

Днес на пресконференция той изтъкна, че свалянето на охраната му е съвпаднало с изтичането на ултиматум от "важен посредник" да подаде оставка. Екслидерът разказа, че веднага, след като е останал без гардове,  в телефонен разговор е запознал държавния глава Росен Плевнелиев. По думите на Местан президентът му казал, че не е наясно с казуса и ще му отговори на следващия ден.

Труд онлайн потърси за коментар администрацията на президентството, под чиято юрисдикция е НСО. От "Дондуков" 2 отговориха, че НСО ще излезе с позиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини