Погребаха малката Петя и Дани в бели ковчези. Нямаше опело за Благой

В чисто бели ковчези, отрупани с бели хризантеми и купища цветя, бяха погребани след обяд в траурния парк в квартал "Коматево" на Пловдив 29-годишната Йорданка и 5-годишната й дъщеря Петя, жертви на превъртелия от паталогична ревност съпруг и баща Благой Сапунджиев. Над 100 близки и приятели на хубавата Дани ги съпроводиха в последния им земен път и плачеха неудържимо.

Заради изстрелите в главите с нацистки револвер "Валтер П38", буквално раздробили черепите им, майка и дъщеря бяха с шапки в ковчезите. В този на малката принцеса Петя баба й Бонка бе сложила любимата й кукла, кутия от любимите сладки и розови пеперудени крилца. "Стани, бабенце, стани, да видиш колко ми е мъчно за теб", нареждаше потъналата в мъка и скръв баба Бонка Шилева.

Два часа по-рано пък на Драгановите гробища в близост до затвора и индустриалната зона на район "Южен" на Пловдив бе погребан Благой Сапунджиев, който се самоуби около 5.30 часа сутринта в понеделник, след като преди това екзекутира единственото си дете и своята първа и последна любов Йорданка заради желанието й да се разведат.

Опело в църквата "Вси светии" за Благой нямаше, тъй като според църковните канони то не се полага на самоубийците. Благой беше изпратен от майка си Пенка, брат си Иван и баща си. Той сериозно обмислял дали да не сложи край на живота си, тъй като не можел да понесе целия този срам.

Да изпратят Благо бяха дошли близо 200 негови приятели, колеги и роднини. В безутешната си майчина скръб пък Пенка Сапунджиева не спря да нарежда по време на цялата траурна церемония над тъмночервения ковчег на сина си: "Затова ли те родих, за да си идеш преди мене?! Ти искаше дом, уют, семейство и любов, но не ги получи, защото нямаше кой да ти ги даде", ридаеше майката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини