Разстреляха ликвидатора на ВИС-2 Веселин Стоименов

В София малко преди 21:00 ч. е застрелян 53-годишният Веселин Стоименов, по прякор Дебелия.

Убийството е извършено в района на комплекс "Макси", във входа на жилищен блок номер 19 на булевард "Симеоновско шосе", съобщава БНР.

"Преди малко започна огледът и текат процесуално-следствени действия", обяви пред "Фокус" директорът на столичната полиция старши комисар Младен Маринов. Той отказа да даде повече информация.

Според БГНЕС жертвата е убита със седем куршума, единият от които е в главата.

"Веселин Стоименов е вторият човек, на когото е поверена грижата за инвестициите на ВИС по Черноморието", пише в своята статия "Ликвидацията на ВИС" от 2005 г.  сп. "ТЕМА".

Стоименов е собственик и съсобственик в редица фирми припомня сайтът "Флагман.бг". Сред дружествата са "Сохо", "Венис", "Айсберг 02", "Алфа кар", "Интертур" - Несебър. Бургаската агенция допълва, че застреляният е спряган за един от наследниците на убития Георги Илиев.

В "Хемус инвест" ООД Стоименов е съдружник с Радостин Бързанов-Радо Слънцето, бивш гард на братя Илиеви, понастоящем концесионер на плажа в Слънчев бряг и собственик на дискотека Cacao Beach, както и с Афродита Боримирова, сестра на Христофорос Аманатидис-Таки.

В "Айсберг 02" ООД убитият е бил съдружник с Тодор Калофоров, осветен от комисията по досиетата като агент Дончо, проверен като кандидат за общински съветник в Несебър на партия МОРЕ през 2007 г.

Проверка на Труд онлайн показа, че Стоименов има регистрирана фирма в американския щат Невада. Тя се казва "Stoimenov Group Inc" и е започнала дейност през март 2009 година.

Междувременно малко след убийството е подаден сигнал за опожарен автомобил в Студентския град, предава БГНЕС. Имало съмнения, че именно това е колата, с която килърите са избягали от местопрестъплението, след което са я подпалили, за да заличат следите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право