Захариева: Убийството на Стоименов е поръчково

Със сигурност убийството снощи на Веселин Стоименов е поръчково, смята правосъдният министър Екатерина Захариева, цитирана от бТВ. Тя очаква бърза работа на разследващите. Тези престъпления, извършени от професионалисти, са трудно разкриваеми, по мнението й. Затова и част от съдебната реформа е преквалификация на разследващите органи.

И едно поръчково убийство да има, това трябва да ни притеснява. Коментира още тя.

51-годишният мъж е убит близо до комплекс "Макси". Той е открит във вход на бл.19 близо до бул."Симеоновско шосе". Стоименов е свързан с ВИС-2. Той е вторият човек, на когото е поверена грижата за инвестициите на ВИС по Черноморието. По неофициална информация Веселин Стоименов е извършил ликвидацията на ВИС-2.

За охраната на Местан

Президентът досега не е бил уведомяван за сваляне на охраната от НСО, защото "няма такава процедура по закон и не мисля, че трябва да бъде уведомяван". Това заяви по повод свалената охрана на Лютви Местан Захариева. "Не е работа на президента да се занимава директно с мениджмънта на НСО. Никога президентът не е се в месил и никога не е бил информиран", допълни министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини