Диви свине унищожиха скривалище за кокаин в Италия, изяли част от дрогата Полицията разбрала, подслушвайки оплакващите се трафиканти

Общината в Сливен обучи 60 озеленители и 15 офис-секретари

Изготвят Национална карта на социалните услуги Според капацитетите, които се посочват в нея и по съответните целеви групи, ще зависи и какво финансиране ще получи всяка община

Зам.-министър Нанков: Ще има оставки за водната криза в Перник

Продадоха за 3,7 млн. евро сградата на посолството на Югославия в Бон

Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

Безплатно тържище за рибарите в Сарафово

Новото пристанище в Сарафово предлага на рибарите безплатно тържище. В рамките на красивия порт, който бе построен наскоро, морските вълци могат да ползват напълно безвъзмездно маси, пригодени за продажба на риба.

„Община Бургас дава възможност за безплатно ползване на алуминиевите маси, закупен е и ледогенератор“, каза управителят на порт „Сарафово“ Ниделин Недялков.

Идеята е, щом излязат от морето, те сами директно да продадат рибата си, без посредници. Откакто пристанището работи обаче не са имали толкова голяма слука, че да предлагат улова си на гости и туристи. Затова с нетърпение чакат новия риболовен сезон.

В момента морските вълци не влизат често за риба. Активният сезон ще започне през месец март. В това време предимно потягат лодките си и това важи не само за сарафовци, а за риболовците по цялото крайбрежие, обясниха местни жители.

В Сарафово много се гордеят с новото си пристанище. То е с денонощна охрана, осветление и предлага най- модерни условия за разтоварване на улова и за съхранение на лодките им на сух док. Има изграден „хелинг“ – наклон по който морските съдове се изваждат лесно на вода и после се прибират обратно по него, обясни Ниделин Недялков.

Рибарите от Сарафово доскоро „домуваха“ на буна, в близост до новото пристанище и лодките им бяха непрекъснато обект на кражби. Сега освен 24- часовата охрана, имат видеонаблюдение и не е имало нито едно посегателство върху имуществото им.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.