Джихадист разстреля майка си, опитала се да го убеди да напусне ИД

Джихадист от „Ислямска държава“ екзекутира публично майка си, защото се опитала да го убеди да напусна терористичната групировка, съобщават световните агенции. Разстрелът е станал в сирийския град Ракка, обявен за столица на ДАЕШ.

20-годишния Али Сакр ал Касем е застрелял с пушка 45-годишната си майка Лена. Тя е била обвинена в измяна, защото убеждавала сина си да напусне „Ислямска държава“и заедно с нея да избяга извън Ракка“, посочва неправителствената организация „Сирийски център за човешки права”. Жената се страхувала синът й да не загине при бомбардировка на водената от САЩ коалиция.

Самият Али е предал майка си на висшестоящ представител на групировката, който е издал смъртната ѝ присъда и е наредил именно синът да изпълни екзекуцията. Тя е била извършена пред пощенския клон в града, където жената е работела пред очите на над 100 техни съграждани.
Джихадистът се е сражавал в редиците на умерената Свободна сирийска армия, а после с "Фронта ал Нусра", преди да се влее в редиците на ДАЕШ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят