Световният гигант за филми по интернет Netflix вече и в България

Компанията произвежда и разпространява и собствена продукция

Българската публика вече ще има още една голяма легална платформа за филми и телевизионни програми, след като експанзията могъщия американски интернет доставчик на аудио-визуално развлечение стъпи официално на родния пазар. Главният изпълнителен директор на компанията Рийд Хейстингс обяви началото на нова глобална интернет телевизионна мрежа по време на годишното изложение за потребителска техника в Лас Вегас.

В България месечният абонамент за стрийминг услугата е осем евро. Срещу това заплащане клиентите ще имат достъп до постоянно разширяващия се каталог на Netflix с първокласни филми, елитни сериали и рейтингови тв шоута. Потребителите ще могат да гледат и предавания в реално време, а продукциите ще бъдат достъпни за всички устройства с достъп до интернет.

Netflix вече присъстват в 190 страни. На новите пазари, включително и в България, ще се предлага промоционално безплатно ползване на стрийминг услугата в рамките на един месец. След това се минава на стандартната цена от осем евро на месец. Цената стига до 12 евро за излъчване на четири устройства и в предпочитания HD формат. Съдържанието на Netflix може да бъде достъпно през телевизор, смартфон, таблет, компютър, x-box, аpple tv и др.

Към момента стриймингът на американската интернет компания се ползва от близо 70 милиона потребители. „Докато ме слушате как говоря, услугата става достъпна в почти всички страни в света, с изключение на Китай, където се надяваме да можем след време да заработим“, допълни Хейстингс.

В последните години Netflix решиха да играят и на студийния пазар със собствени оригинални филмови и телевизионни продукции. Флагманът на компанията е изключително успешната политическа поредица Hosue of Cards с Кевин Спейси в ролята на фикционален американски политик. Техен е добре приетият от критиката игрален филм Beasts of no Nation, който може да се увенчае с няколко номинации за „Оскар“ след броени дни.

Инвестициите в собствена продукция ще се разгърнат през 2016 г. с планирани 24 сериала, документални филми и шоу програми. Предвижда се и специален фокус върху детската аудитория с 30 специализирани поредици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини