Джихадисти нападнаха хотел в египетски курорт, раниха най-малко двама. Заложиха и бомба

Въоръжени откриха огън пред входа на хотел в египетския курорт на Червено море Хургада. Те са викали "Аллах е велик", съобщава държавната телевизия, цитирана от Le Parisien. В хотела имало много чуждестранни туристи. Единият от нападателите, който е бил застрелян, е имал джихадистки пояс с експлозиви, предаде Ройтерс.

Нападателите са пристигнали с лодка, търдят източници от силите за сигурност. Агенция RUPTLY съобщи в Twitter за един датски и един немски турист, които са били убити при стрелбата. The Telegraph.co.uk съобщава, че египетските власти са потвърдили националностите на двамата ранени чужденци - датчанин и германец. Те са ранени, не убити. После обаче се появи информация за още пострадали - от шведска и австрийска националности.

По информация на Le Parisien нападателите са били двама, като единият от тях е бил убит, а другият е ранен. Кореспондентът на The Telegraph обаче пише за трима нападатели.

Бомба

Стана ясно, че силите за сигурност за обезвредили бомба до хотела, заложена от джихадистите, предаде РИА Новости, позовавайки се на информация на вътрешното министерство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят