53-годишна швейцарска милиадерка чака близнаци, или историята на едно сираче от Ленинград

Разказът е за най-богатата рускиня във Франция Маргарита Богданова, или както отдавна е известна - Маргарита Луи-Драйфус, президент на огромния холдинг “Луи Драйфус”, чиято дейност обхваща селско стопанство, петрол, метали, енергетика и търговия. 53-годишната блондинка е и собственик на футболния клуб “Олимпик” (Марсилия). Тя е доста по-сексапилна от Пепеляшка и много по-уверена в себе си. Историята й събужда завист, но и възхищение.

Маргарита остава пълен сирак на 7 г., когато родителите й загиват в железопътна катастрофа. Отглежда я самотният й чичо инженер. Двамата живеят в комунална квартира в Ленинград, изнемогвайки от безпаричие. Докато учи в търговския техникум, Рита посвещава всеки свободен час на овладяването на чужди езици. А за да подпомогне нищожния семеен бюджет, работи като гид и преводач. В началото на перестройката се занимава с организирането на пътешествия и забавления за чуждестранните бизнесмени, които започват да разузнават руския пазар. Така се запознава с първия си мъж, швейцарец. Само след година се разделят, но тя остава в Женева, защото си е намерила прилична работа. Първите си спестявания дава за своя “печеливш” билет за самолет до Ню Йорк.

Красивата част от историята започва на борда на “Конкорд”. Кой знае как на Маргарита й хрумва да попита съседа си колко е часът. После се разговорили и даже симпатичният небръснат около 40-годишен мъж в съдрани дънки й показал снимка на кучето си. Тя дори не подозирала, че стопанинът му е единственият наследник на колосалната бизнес империя Драйфус, когато приела покана му да вечерят заедно след полета. Току-що била навършила 20. Още на третата им среща Робърт й предложил брак - без фанфари, без диаманти, без рози, само й казал, че не си представя нататък живота си без нея.

След два месеца Рита се мести в Лондон, където Робърт работи, и чак тогава научава фамилията му. Робърт все повтарял колко мечтае да има синове и рускинята не го разочаровала. За пет години му родила трима синове - Ерик и близнаците Кирил и Морис. Робер Луи Драйфус, както е цялото име на парижанина, бил на седмото небе от щастие. Картинката помрачавала само суровата свекърва Матилда, която била крайно подозрителна към руската избраница на сина си.

Първата им среща е чак през 1996 г., когато Маргарита пристига в Париж с тримата си синове. Възрастната госпожа така се развълнувала при вида на внуците си, че сърцето й не издържало. Получила масивен инфаркт и умряла. Чак тогава Робер и Маргарита се оженили. Сватбата била във Венеция, но без излишен шум и блясък. Семейството заживяло в Швейцария, доста скромно и уединено. Синовете на милиардера Робер Драйфус ходели на училище с трамвай. Частният самолет служел само за бизнес пътувания на бащата. Но красивата приказка завършила трагично. Робер се разболял от левкемия и дори парите не могли да се противопоставят на страшната диагноза. Отлетели за лечение в Америка, но състоянието му от химиотерапията даже се влошило. Лекарите му давали едва 2 седмици живот, той обаче се преборил за 2 години и половина. Починал през лятото на 2009 г.

Малко преди смъртта си Робер Драйфус прехвърлил на Маргарита цялото си състояние и управлението на бизнес империята. Годишният й оборот е над 100 млрд. евро, а личното богатство на вдовицата се оценява на 7 млрд. Тя впрочем се оказала изключително способна в ръководенето на компанията и... на футболния клуб “Олимпик” (Марсилия), който също получила в наследство.

Сега красивата, вече 53-годишна, рускиня отново се погрижи за големи заглавия по вестниците. Тя чака близначки от новия си приятел - швейцарския банкер Филип Хилдебранд. 52-годишният мъж е вицепрезидент на най-голямата мултинационална инвестиционна компания в света BlackRock.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл