Михов: Нямаше човек в държавата, който да не е търсил Антов за помощ

Антов не е имал врагове, твърди Валентин Михов, който е близък приятел на жертвата и е бил лице на модната къща, пред бТВ.

„Вижте, проблеми в бизнеса всеки има, и той, и аз също имам...Но не виждам какви проблеми може да имаш, ако играеш честно на пазара. Целият му бизнес е свързан с кредитни взаимоотношения, с държавни институции. Нямаше човек в държавата, от всякакво ниво, да не го търсят за дрехи, за мода, за футболни отбори, за олимпийски отбори...къде ли не е помогнал”, разказва той.

Александър Антов е убит на метри от дома си. Тялото му е намерено в горичка снощи около полунощ. Убиецът го е причакал в храстите и го е застрелял с два куршума в тила. Изстрелите са от близко разстояние.

Възможно е килърът или да го е познавал добре или да го е наблюдавал отдавна и да е проучил навиците му, тъй като никой от съседите не е чул лая на кучето му.

Във всички случаи е бил професионалист, тъй като на мястото на престъплението не са намерени гилзи. Стрелбата е станала на поляната, но за да не бъде забелязано, тялото е издърпано няколко метра в храстите.

Необяснимо на този етап е защо стрелецът е рискувал да извърши убийството в район, който се охранява изключително строго.

Снощи, след обичайната разходка, кучето на бизнесмена се прибрало само. Три часа по-късно близките му сигнализирали в полицията, че Антов е изчезнал.
Антов разхождал кучето си в горичката, сам и без охрана. Не се е чувствал заплашен от нищо. Близките му не са предполагали, че за последен път го виждат жив.

Хора от квартала твърдят, че са чули три изстрела.

Пистолет със заглушител

Разследващите обаче предполагат, че убиецът е ползвал пистолет със заглушител. През целия ден криминалисти с металотърсачи търсиха оръжието и гилзите в района.

Антони Златанов, зам.-директор на СДВР, съобщи, че се работи по всички възможни версии, установяват се камери и записи.

Една от версиите е, че Антов е познавал убиеца си, тъй като кучето му не е реагирало, а изстрелите са от близко разстояние.

„Всичко, което е настъпило говори за...аматьорски подход или нещо от битов характер като инцидент”, каза кметът на Бистрица Николай Гюров, като уточни, че това е една от най-охраняваните зони в страната.

Наскоро Антов е погребал съпругата си Мария. Малко след това в къщата му се е нанесла друга жена, научи екипът ни.

Съвсем наскоро Александър Антов е сключил договор с една от най-големите модни марки света. Експерти смятат, че е възможно тази сделка да има нещо общо с убийството му.

Той е работил е със световни модни дизайнери. Убийството му е второто за тази седмица след разстрела на Стоименов.

Коментари

Задължително поле