Пребитият в автобус мъж: Не знам защо се случи, не съм им посягал

Мъжът, който беше пребит от 16-годишен младеж в автобус в Бургас няма представа, какво е провокирало агресията в момчето.

"Това беше съвсем неочаквано за мен като действие. Нямам обяснение защо се случи това. Не съм им посегнал. Забележката не може да е причина за такава агресия", обясни Стайков.

64-годишният Чанко Стайков както всеки ден пътувал в автобуса за летището, където работи като авиоинженер. На седалката до него седели момче и момиче, като девойката си била качила краката с калните си ботуши на отсрещната седалка. При слизането Стайков направил забележка, че това не е възпитано.

Реакцията на момчето била неочаквана за Чанко, който получил серия от юмруци. Никой от пътуващите в автобуса не се притекъл на помощ на мъжа, който слязъл на летището. Не са реагирали и шофьорът, и кондукторът в рейса. Автобусът продължил към квартал „Сарафово”, където вероятно нападателят е слязъл. Предстои преглед при стоматолог и съдебен лекар на Стайков.

Снощи младежът е бил задържан от полицията. По неофициална информация той се казва Митко и учи в Електротехникума в Бургас. Той е направил пълни самопризнания и е уточнил, че е реагирал по този начин, защото възрастният мъж е направил забележката пред приятелката му.

В Бургас към момента видеонаблюдение в автобусите на градския транспорт няма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини