Условни присъди за двама, пренасяли цигари за над 2 млн. лв. със самосвал

Условни присъди за контрабанда на цигари за 2 020 972.50 лв. получиха шофьорът от Казанлък Димитър Костов (51 г.) и безработният Митко Борисов (50 г.) от Димитровград.

Преди 5 г. двамата преминали през зелената граница между Гърция и България със самосвал "Скания". В района на ивайловградското село Камилски дол двамата били спрени от полицията. В коша на камиона служителите на реда открили 269 463 кутии папироси, различни разновидности на марката "Ракел". Иззетото количество се равнява на 26 946 стека или близо 539 мастербокса.

Костов и Борисов бяха признати за виновни след одобрено от Хасковския окръжен съд споразумение между прокуратурата и тях. Така Димитър получи 30 месеца условно с изпитателен срок от 3 години.

Съучастникът му Борисов е с 24-месечно условно наказание с изпитателен срок от 4 г. Двамата са глобени с по 300 лв. Камионът, с който пренасяли контрабандата, бе отнет в полза на държавата. Голямото количество цигари се съхранява в свиленградското митническо бюро. Предстои те да бъдат накълцани с резачка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право