Възраждат болницата в Полски Тръмбеш

Болница в Полски Тръмбеш, която беше закрита преди 4 г. В края на миналата година Министерството на здравеопазването е издало разрешение от за осъществяване на лечебна дейност. Занапред болницата в Полски Тръмбеш обаче няма да е за активно лечение. В нея ще се използва бликащата в градчето минерална вода и ще се извършва рехабилитация и долекуване. Така целебната вода, която е с доказани благотворни качества, няма да се излива нахалост.

"Благодарение на грижите на Общината, базата е съхранена и е в добро състояние. Има инвеститор, който до момента за ремонт е вложил около 40 000 лв. Искаме здравното заведение да бъде обновено и да е на нивото на хотел с четири звезди", обясни д-р Емил Енчев, който е общински съветник от ГЕРБ.
Медикът поясни, че болничната сграда ще бъде захранена с минерална вода чрез съществуващ тръбопровод и помпи. Съоръжението, което е с дължина километър и половина, свързва лечебницата с извора. Тепърва обаче ще бъде реконструирано.
"Това ще е една изключителна придобивка за града ни. Заради това всички общински съветници и кметската управа сме се обединили независимо от партийната си принадлежност и работим за реализирането на това начинането в интерес на хората и общината", коментира д-р Емил Енчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини