Втори път чупят автобус за 500 хил. лв. в Стара Загора

За втори път в рамките на месец в един и същи район в Стара Загора замеряха с камъни и потрошиха прозорци на един от новите автобуси. Инцидентът е станал в неделя след 21 часа край на бл. 75 в кв. "Три Чучура - Север". В движение автобус номер 51 бил атакуван с камъни и едно от десните странични стъкла е уцелно и строшено.

Шофьорът спрял на първата отбивка, за да се увери дали има ранени пътници, а кондукторът подал сигнал в полицията. "За щастие при инцидента нямало пострадали, но камъкът отоворил дупка с големината на юмрук и то точно където се намира една от пътническите седалки. По чудо там не е седял човек", коментира управителят на общинското дружество "Автобусни и тролейбусни превози" Димитър Авджиев.

В тъмното обаче никой не успял да види гамените, замерили обществения транспорт. Това е втора атака по новите автобуси. На 17 декември автобус, обслужващ същата линия, бе уцелен в района на съседния блок номер 76. На мястото, където е атакуван, често се събират роми от намиращата се отсреща махала "Лозенец", затова и някои от свидетелите на инцидента обвиняват именно деца от съседния квартал. Новата машина струва близо 500 хил. лв. Автобусният транспорт в Стара Загора бе изцяло обновен с европейски средства.

Общо 55 нови автобуса соло и съчленени возят по всички линии в града и предлагат удобства на пътниците. За съжаление, това е поредно посегателство срещу транспортните нововъведения. Вече бяха счупени три от предпазните стъкла на т.нар. телематика, информационните табели, които в реално време предават колко минути остават до идването на автобуса. По случая със счупения прозорец е образувано досъдебно производство, а от полицията вече са иззели записите от видеокамерите в автобуса с надеждата да установят нападателите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини