Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Кристиан Вигенин: Президентските избори могат да дадат начало на нов политически цикъл

Изминалата година задълбочи негативните тенденции в развитието на България – спад на раждаемостта, висока емиграция, ограничени чужди инвестиции, нарастващ външен дълг. Заедно с това се увеличиха външните рискове и вътрешната нестабилност – както политическа, така и от гледна точка на сигурността.“ Това заяви народният представител от БСП лява България Кристиан Вигенин в Благоевград.

Благоевградският депутат отбеляза, че вероятността да се стигне до предсрочни парламентарни избори през 2016-та година не е голяма и зависи каква политика ще начертаят най-висшите политически форуми на втората и третата партия в България – БСП и ДПС. През април БСП ще избере ново ръководство за пълен мандат, което по думите му може да създаде предпоставки за по-активна опозиционна работа и ускорено връщане на доверието към партията. „Пред ДПС има два варианта – с нов лидер да превърне партията в реална опозиция на сегашното управление или да продължи водената досега съглашателската политика“, допълни той.

За 2016 г. Кристиан Вигенин изтъкна три предстоящи събития, които ще следи с особено внимание: президентските избори в България, които могат да дадат началото на нов политически цикъл, ако ги спечели подкрепен от опозицията кандидат; изборът на нов Генерален секретар на ООН, в който реални шансове има българката Ирина Бокова, ако правителството не ревизира решението от 2014 г. и президентът не саботира кандидатурата ѝ; парламентарните избори в Република Македония, които може да дадат шанс за ново начало в отношенията с България – момент, за който българското правителство трябва да бъде готово. В отговора на въпрос Вигенин прогнозира, че кандидатът за президент на ГЕРБ няма да е Росен Плевнелиев, защото е неизбираем, а залогът в тези избори е много висок за премиера Борисов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.