Местан и компания се наредиха до Кадиев, Баракова и Енчев

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан и петима народни представители са депозирали в деловодството на парламента заявления за напускането на парламентарната група на Движението.

Сподвижниците на бившия лидер на партията са Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов, Шабан Дурмуш, Айдоан Али и Венцислав Каймаканов.

Така нечленуващите в парламентарна група депутати станаха 11. Останлите пет са Ана Баракова, Велизар Енчев, Георги Кадиев и първите изключени от ПГ на ДПС - Муса Палев и Гюнай Хюсмен.

Още вчера отцепниците обявиха, че първата им работа в понеделник ще бъде напуснат официално групата на партията. Техните бивши съпартийци пък ги призоваха да напуснат парламента, защото така подменяли вота на избирателите.

Най-любопитното от първия парламентарен ден след ваканцията ще бъде къде ще седнат новите независими избраници. Това ще се случи в сряда.

Лютви Местан бе отстранен от поста председател на ДПС на 24 декември 2015 г. Той беше разкритикуван от почетния председател на Движението Ахмед Доган за прочетената от него декларация за сваления руски самолет в края на ноември.

Заедно с Местан партията напуснаха и петимата депутати. Те не са достатъчно на брой, за да съставят собствена парламентарна група. Местан обяви, че ще реши дали създаде свой политически проект, след като се допита до хората по места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика