600 грама дребни шаранчета излязоха златни за бракониер: глобиха го с 1500 лева

Три дребни шаранчета с общо тегло от 600 грама излязоха златни на бракониер. М.Д. от новозагордското с.Брястово бе наказан с 1500 лева от Изпълнителната агенция "Рибарство и аквакултури" за забранения улов. Санкцията бе потвърдена от Районния съд в Нова Загора - съобщиха от съда.

М.Д. и негов приятел отишли на риболов на язовир "Бадем дере" край с. Брястово привечер на 14 август м.г. Пуснали в язовира 50 метра мрежа.

Само след минути на място се изсипали цял микробус полицаи, които били в района за превантивни проверки срещу кражбите на реколта. Те получили сигнал от гражданин. По-късно дошли и представители на агенцията. М.Д. им заявил: "Дойдох да си наловя рибка". Признал, че мрежата е негова. В нея се били хванали едва три, при това - съвсем малки риби. Пуснали ги обратно във водата. А на виновника съставили акт за това, че е използвал забранено от закона средство за риболов.

С 1500-те лева глоба можело да се купят близо 250 кг шарани. Но това бил най-ниският размер на предвидените от закона санкции. М.Д. може да обжалва решението на Новозагорския районен съд пред Административния съд в Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини