Ваньо Танов: Не изключвам закриването и на друга митница

Не изключвам възможността в бъдеще да бъде закрито и друго териториално митническо учреждение да бъде закрито, с цел увеличаване на състава, който работи пряко. Това каза Ваньо Танов, директор на Агенция „Митници“ в предаването „Преди всички“ по БНР.

 „В момента четири митници са минали. Всеки един от началниците на митници защитава щата си, а всяка една административна бройка, която не е достатъчно натоварена, трябва да бъде трансформирана и да премине към оперативния състав, който върши истинската работа”, обясни той.

Според него методистите и администрацията трябва да намалява за сметка на оперативния състав. Във връзка със закриването на митническото бюро в Свиленград, Танов заяви, че са закрити длъжностите на тези лица, срещу които са повдигнати обвинения и докато траят съдебните дела на тяхно място не може да бъде обявяван конкурс. „В периода 2009-2013 г. пет пъти бяха вдигани заплатите в Агенция „Митници”.

Сега предстои ново увеличаване на заплатите, така че една от мерките за предотвратяване на корупцията, е всяко едно работно място да бъде защитено, а излишните работни места да бъдат освободени, за да се спести финансов ресурс, който да се използва за увеличение на заплатите”, посочи директорът на Агенция „Митници“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини