Борисов заръча арести, евтин хляб и бизнесът да не му дава акъл

Премиерът Бойко Борисов скастри бизнеса, който поиска оставката на вътрешния министър, ако не бъде разкрит убиеца на бизнесмена Александър Антов, предаде Канал 3.

„Да не ми дават акъл от Тайланд и от дългите им почивки“, изригна премиерът по повод изявлението на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев.

„Когато горивата паднаха драстично, защо не свалиха цените. А като поскъпваха, плашеха с поскъпване на хляба, тока, какво ли не", каза Борисов по време на посещението си в авиобаза "Граф Игнатиево и продължи:

"Бъчварова не разкрива убийства, има професионално ръководство. По всички поръчкови покушения има данни кой, кога и как ги е извършил. Когато обаче се сглобят пред съда тези доказателства, трудно издържат".

Министър-председателят бе категоричен, че в момента повече го тревожи ситуацията с битите пенсионери и добави, че е поставил е срок до утре до обед да има арестувани.

"Надявам се колегите от КРИБ да бъдат по-умерени в преценките и исканията си, защото 2-3 убийства могат да свалят всяко правителство и така организираната престъпност да клати държавата", заключи Борисов. Като пример той даде случилото се на 13 ноември в Париж и попита дали и там бизнесът е искал оставки, или е застанал до правителството си.

Рестартът на "Южен поток" е активно мероприятие

"У нас големите бизнесмени имат изключително голям афинитет към медиите и всеки един от тях си има по няколко. Но нека войните, които водят помежду си, да не ги приписват на държавата. Няма да стане. Питам - може ли аз да не знам, че "Южен поток" ще се възстановява", попита риторично Борисов. Той нарече появилите се коментари в пресата за възраждането на газопровода "активно мероприятие", за което му се е наложило и той, и Кремъл да ги опровергават.

"Ужасно е това, което се случва в Турция", заяви Борисов по повод атентатите в Истанбул. "Нека да пазим тази стабилност, която имаме, защото виждате какво е около нас", заключи премиерът.

Той предупреди, че "ако разбутаме стабилността, години наред няма да се направи правителство на България".

"Това обещавам на всички, които си правят криви сметки", обясни министър-председателят.

За ремонта на МИГ-29

"Водят се сериозни разговори и още до края на месеца ще има нови договори за ремонт на другите ни МИГ 29", каза военният министър Николай Ненчев.

Двигателите на българските самолети МИГ бяха ремонтирани в Полша. До това се стигна след като Народното събрание позволи на министъра на отбраната да подпише съответните договори с Полша за ремонта им.

За всеки един двигател страната ни плати по 1,023 млн. евро, а транспортните разходи, според подписания договори, бе поет от Варшава.

В споразумението бе предвиден ремонт на шест двигателя и временно използване на два полски двигателя за 2 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини