Премиерът: Местан настъпил руска мина? Путин все мен сочи за виновен!

„Каква руска мина е настъпил Местан? Нима Путин във всяко свое изявление не сочи мен и България като главен виновник“, заяви премиерът Бойко Борисов при посещението с и в авиобазата в Граф Игнатиево , предава агенция „Фокус“.

„Местан изведнъж заяви, че стъпил на руска мина. С цялото ми уважение към него, когато Путин и Ердоган в Анкара взеха „Южен поток” и го направиха „Турски поток”, когато взеха реакторите на АЕЦ „Белене“ да ги правят в Турция, когато започна целият износ на Турция да се пренасочва към Русия и точно производителите, които Местан защитава да страдат най-много – каква мина тогава той настъпваше. Тогава тези протурско-руски интереси не бяха ли интересни за ДПС и лидера ѝ Местан?”, попита Борисов и допълни:

„Опитвам се да запазвам спокойствие и сигурно още ще го правя, но такива измишльотини, които се опитват се тиражират и всеки ден да ги прехвърлят към нас – нито ще оставя ГЕРБ да носи тази отговорност, нито аз. Какъв руски интерес има в България някой, за да го говори това и услужливите му големи бизнесмени със своите „независими” медии да го подкрепят, или обратното - другите да го атакуват. И едните, и другите – лоши. В тази игра добри няма“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини