Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

„ВиК”-Петрич плаща 5000 лв. глоба за мръсна вода

„ВиК” ЕООД в Петрич трябва да плати 5000 лева глоба заради мръсна вода, предназначена за питейно-битови нужди. Решението е на районния съд в южния град. Водното дружество обжалва пред магистратите имуществената санкция, издадена от директора на Регионалната здравна инспекция. От фирмата настояваха за нейната отмяна.

Мотивите бяха необоснованост на фактическите констатации на наказващия орган и съществени процесуални нарушения. Доказано е в хода на делото, че инспектори на РЗИ извършвали ежеседмично вземане на проби за качеството на питейната вода в Петрич. На 30 март миналата година са взети проби от водата за питейно-битови цели от водопроводната мрежа на централен водоизточник от пицария и автогарата.

Резултатите от извършения микробиологичен анализ показали отклонения от нормативните изисквания за качеството на питейната вода. Завишени били нормите за „колиформи“ и „ешерихия коли“. На 14 април са взеи повторно проби от водата за питейно-битови цели от двата обекта и от една от гимназиите в града. Установено било ново завишеие на нормите на живителната течност. На 27 април за трети път са взети проби, но микробиологичното изследване доказало отново наличието на отклонения от изискванията за качеството на водата. То било извършено в лабораторията на РЗИ – Благоевград, като за всяка отделна проба били съставяни протоколи от контрол на води и сертификати от контрол към тях. Никой от „ВиК” – Петрич не се явил за сътавяне на акт за административно нарушение. Накрая такъв е направен на 26 май 2015 г. в отсъствието на нарушителя, но в присъствието на свидетел. Съдът потвърди закокосъобразността на наказателната постановление в размер на 5000 лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.