Разкриха две лаборатории за производство на синтетични наркотици в домашни условия (СНИМКИ)

Мъж и жена са пострадали при катастрофа на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив

КАТ извършва засилени проверки на тирове и автобуси

Задържаните за убийството в Костенец са мъж на 18 и жена на 24 години

Трима подпалвачи хвърлени в ареста

Условна присъда и глоба от 600 лева за собственик на питбул, нахапал създателка на хор в Търново Драмата се разигра на 1 март тази година в старата столица

Сирийската армия придвижва части към границата с Турция

Двама британци са били пребити в центъра на София

Вижте отблизо дома на Никол Шерцингер (ВИДЕО)

Моторист загина при катастрофа в центъра на Варна

Собственик на питбул го насъска срещу баща и син Преди това нападнал с нож младия мъж

Пожарникари и спасители извадиха мъж, паднал във водопад в Беласица

Жертвите на тайфуна „Хагибис“ станаха 35

Мегз проговори за измамата с джипа (ВИДЕО)

За първи път жена стана ректор на Русенския университет

За първи път жена стана ректор в в 70-годишната история на Русенския университет. Проф. Велизара Пенчева събра най-много гласове сред останалите трима кандидати за академичния пост.

В тайното гласуване участваха 277 членове на Общото събрание, от които 221 хабилитирани преподаватели, 45 студенти и докторанти, трима представители на администрацията и 8 нехабилитирани преподаватели по факултети.

Досегашният зам.-ректор по развитие, координация и продължаващо обучение беше номиниран от катедра „Транспорт“, като кандидатурата му беше подкрепена от катедра „Педагогика, психология и история“ и от факултетния съвет на Факултета по обществено здраве и здравни грижи.

Мястото си оспорваха още зам.-ректорът по учебната работа проф. Михаил Илиев, деканът на Транспортния факултет проф. Росен Иванов и преподавателят от факултет Бизнес и менджмънт проф. Красимир Ениманев.

Вече бившият ректор проф. чл.кор. Христо Белоев изкара два мандата и вече не може да се кандидатира. След местните избори той беше избран единодушно за председател на новия Общински съвет в крайдунавския град.

Проф. Велизара Пенчева е завършила Математическата гимназия във Враца и специалността „Автомобилен транспорт, трактори и кари“ в РУ. След дипломирането си тя специализира приложна математика в Техническия университет в София,а през 1980 г. се връща в РУ като асистент по математика във Факултета за чуждестранни студенти.

Проф. Пенчева защитава докторска степен, а по-късно става доцент и професор в катедра „Транспорт“. Преподава по дисциплини, свързани с превозната дейност в транспорта, технологиите на превозване, логистиката, иновации в транспорта и транспортните системи, взаимодействие на видовете транспорт.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.