Братът на пребитото до смърт момче във Враца: Тези хора са искали да го убият

"От свидетелите, с които говорих, стана ясно, че тези хора са искали да го убият. Вместо да му ударят дори шамар, да му направят забележка, те не са спирали да го бият". Това заяви братът на убития Тодор в центъра на Враца вчера - Ивайло, пред Нова тв.

Както Труд писа, около 13 ч на ул. “Иванка Ботева” до Дома на науката и техниката в центъра на града двамата братя Десислав и Иван Петрови, известни с прякора Поничките, пребиха до смърт с юмруци 18-годишния Тодор Йорданов. Те пресичали, а той натиснал клаксона на колата. До него била приятелката му.

По думите на Ивайло единият от братята е хванал Тодор, а другият го е бил. Линейката закъснялва повече от половин час.

Кметът: Да не сме активни само във Фейсбук

Ако продължаване да сме пасивни и да смятаме, че това не е наш проблем, трябва да спрем да сме активни само във Фейсбук, коментира кметът на Враца Калин Каменов. Коментарът му е заради това, че се появиха много снимки от вчерашния бой, без никой да помага.

Тодор е бил доброволец, помагал е на бездомните животни

Стана ясно, че убитото момче, което е спортист, но не е отвърнало с агресия на убийците си, е доброволец към Animal Help - Враца. Ето и поста във Фейсбук на организацията от вчера:

Днес Тодор бе убит посред бял ден в центъра на Враца. От двама мъже, два пъти по-едри от него- единят го е държал, другият е удрял с бокс. Около тях са минавали хора....
Тодор и приятелката му Грета обичат животните и са наши доброволци. Той е възпитан, интелигентен и състрадателен млад човек...
Дано убийците му да бъдат наказани подобаващо!!!
Утре в 18ч. братът на Тодор организира мълчалив протест пред сградата на РПУ Враца. Нека всички заедно го подкрепим.
Почивай в мир, Теди!!!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини