Откриха мъртъв мъж, глозган от скитащи кучета

Мъж в неизвестност от четири дни беше открит мъртъв и глозган от животни край шуменското село Градище.

На трупа на 70-годишния Хасан Арифов попаднал случайно селянин, който си пасял двете кози. Открил го на 400 метра от последните къщи до стар обор и на мястото във вторник следобяд веднага била извикана полиция. Две скитащи кучета още се навъртали край трупа, но униформените ги прогонили. Първоначален оглед от съдебен лекар е установил, че мъжът не е жертва на насилствена смърт.

Предполага се, че Хасан е излязъл от дома си и е объркал пътя, защото имал влошено зрение и често губел ориентация. Възможно е да измръзнал и след това да е станал лесна жертва на скитащи кучета, чакали или лисици, гадаят местни хора. Мъжът бил с раздърпани от животните дрехи, на места тазът му бил оголен до кост, животните са ръфали седалището и бедрата му. На мястото не са открити обувки, а само терлици.

Пенсионерът живеел сам в дома си, след като се развел със съпругата. Имал три дъщери, но те не живеели в селото. В Градище разчитал на двете си сестри. Прехранвал се от социална пенсия, събирал гъби и охлюви. Цял живот пасят селските кози и според местните хора бил добър човек, не заслужавал подобна съдба, окайват го те. Последно го видяли жив в петък миналата седмица, а в четвъртък след аутопсия, която ще уточнява точните причини за смъртта, е погребението му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини