Пиян рецидивист бил стопаните в Камбурово, търсел подслон

Пиян рецидивист е извършител на побоя над семейството животновъди в омуртагското село Камбурово.

Срещу Петко Александров (32 г.) от Стара Загора са повдигнати обвинения за незаконно проникване в дома на Хюсеин Кадиров (62 г.) и жена му Хатидже (58 г.) и побой над двамата, които пострадаха в петък вечерта. Това обявиха на пресконференция-събрание с участието на местните хора в село Камборово от прокуратурата и полицията в Търговище.

Пиар акцията беше свикана за по-малко от час в сряда и журналистите извозени до селото, за да чуят разкритията, след като премиерът Борисов даде срок до обед извършителите да са задържани.

Окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров съобщи, че нападателят е търсел подслон и е нападнал стопаните, стреснат, че в къщата има хора.

Не е имал мотив да краде. Той гостувал в съседното село Изворово, където се напил и след скандал тръгнал пеша към Омуртаг. Минал край Камбурово и счупил стъкло на къща, която решил, че е празна. Така попаднал на семейството.

Хората в Камбурово изразиха притеснение, че задържаният може да не е истинският извършител. От полицията ги увериха, че имат признания, косвени доказателства и сега сравнявали отпечатъците от дървения крак на стол, с който са бити хората, с тези на обвинения. Той излязал от затвора през ноември м.г. след 4,6 год. присъда за незаконно проникване в жилище и изнасилване.

Преди това имал още две присъди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право