Топло за сезона и утре, живакът скача до 11 градуса

Слънце и необичайно високи температури за сезона ни очакват и утре в по-голямата част от страната. Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 6° и 11°. През нощта облачността ще е разкъсана, все още по-значителна над югоизточните райони от страната, но до сутринта и там ще намалее. Минималните температури ще са между минус 3° и 2, съобщи пред „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Привечер от запад ще започне увеличение на облачността. По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад северозапад. Максималните температури ще са между 7° и 10°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 8 – 9°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но привечер над масивите от Западна България облачността ще се увеличи, все още без валежи. Ще бъде ветровито с умерен, по високите и открити части - до силен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Захлаждане в петък

В петък започналото от запад увеличение на облачността ще обхване цялата страна. В Западна България още преди обяд ще завали дъжд, а до вечерта валежи ще има на много места в страната. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен от юг-югозапад и температурите ще са все още сравнително високи, минималните - между минус 2° и 3°, а максималните - между 5° и 10°. В събота и неделя валежите ще продължат, в Южна България ще са значителни по количество. От северозапад ще нахлува студен въздух и с понижението на температурите в по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг; в Североизточна България и по планинските проходи ще бъде ветровито и ще има условия за навявания и преспи. В югоизточните райони ще продължи да вали дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето